
· cheesecake
Ikdyž má tento dezert v názvu sýr (cheese), jeho hlavní složkou je tvaroh, nicméně v Americe, ze které dezert pochází se namísto tvarohu dává čerstvý tvarohový sýr. Spodní vrstva dezertu je tvořena z rozemletých sušenek, piškotů a ořechů spojených máslem, na které je rozprostřena tvarohová vrstva, do které můžete i nás přidat i Lučinu, která dezertu dodá o něco autentičtější chuť. Nesmíte zapomenout do tvarohu ale hlavně přimíchat dostatečné množství smetany a vanilkového cukru.

· čokoládový fondant
Čokoláda, čokoláda a zase jenom čokoláda ! Tento malý dortík s tekutým vnitřkem je hodně snadný na přípravu. Nicméně, musí se servírovat teplý, tudíž ho musíte dát péct chvíli před tím, než ho budete servírovat. Na přípravu Vám stačí pouze formičky, které vysypete kakaem, naplníte rozpuštěnou čokoládou s máslem a dovnitř vložíte ještě trochu čokolády vcelku. Celé to takhle dáte zapéct, po vytažení z trouby necháme chvíli odstát a můžeme se do toho horkého čokoládového zázraku pustit.

· věneček se šlehačkou
Tento zákusek, na který máme všichni sladké vzpomínky z dětství, když nám ho připravovaly naše babičky je bezpochyby o dost složitější na přípravu než předchozí dva. Připravuje se totiž z odpalovaného těsta, které je pro začínající pekařku složité na přípravu. Můžou Vás totiž zklamat zdánlivé drobnosti, které celý výsledek zaručeně pokazí. Nicméně, pokud zvládnete tohle, potom už je příprava věnečku hračka. Stačí vytvarovat kolečka na plech, ty po upečení slepit předem připraveným žloutkovým krémem, přelít citronovou polevou a skvělý zákusek je na světě.
Taky se Vám teď sbíhají sliny a přemýšlíte, jaké ingredience máte v kuchyni a co by se z nich dalo upéct? No, běžte se podívat, jistě vyberete a Vaše děti Vám poděkují – a možná si i ten pokoj uklidí.