Hřešte sladce a bez výčitek

Kdo by nemiloval sladké? Minimálně všechny děti jsou ochotné si pro hrst bonbonů či tabulku oblíbené čokolády dokonce i uklidit vlastní pokoj nebo si poskládat prádlo. Většina dospělých na tom není o moc lépe, ale těm už určitě nestačí pouze hrst bonbonů. Dospělí ví, že to jde i jinak – vzpomeňte si na výkladní skříně všech cukráren, které míjíte například po cestě do práce. Všechny Vás lákají svými estetickými dortíky a lahodně vypadajícími polevami. Spíše vypadají jako umělecká díla, na ty je ale ovšem zapotřebí mít doma šikovnou cukrářku. To ale nemá každý, ale většina žen dokáže v pohodlí domova upéct neméně chutný dortík. Jaké jsou ty nejoblíbenější?
dortík na talíři

·         cheesecake
Ikdyž má tento dezert v názvu sýr (cheese), jeho hlavní složkou je tvaroh, nicméně v Americe, ze které dezert pochází se namísto tvarohu dává čerstvý tvarohový sýr. Spodní vrstva dezertu  je tvořena z rozemletých sušenek, piškotů a ořechů spojených máslem, na které je rozprostřena tvarohová vrstva, do které můžete i nás přidat i Lučinu, která dezertu dodá o něco autentičtější chuť. Nesmíte zapomenout do tvarohu ale hlavně přimíchat dostatečné množství smetany a vanilkového cukru.
cukrárna a pečivo
·         čokoládový fondant
Čokoláda, čokoláda a zase jenom čokoláda ! Tento malý dortík s tekutým vnitřkem je hodně snadný na přípravu. Nicméně, musí se servírovat teplý, tudíž ho musíte dát péct chvíli před tím, než ho budete servírovat. Na přípravu Vám stačí pouze formičky, které vysypete kakaem, naplníte rozpuštěnou čokoládou s máslem a dovnitř vložíte ještě trochu čokolády vcelku. Celé to takhle dáte zapéct, po vytažení z trouby necháme chvíli odstát a můžeme se do toho horkého čokoládového zázraku pustit.
tvarohový koláč
·         věneček se šlehačkou
Tento zákusek, na který máme všichni sladké vzpomínky z dětství, když nám ho připravovaly naše babičky je bezpochyby o dost složitější na přípravu než předchozí dva. Připravuje se totiž z odpalovaného těsta, které je pro začínající pekařku složité na přípravu. Můžou Vás totiž zklamat zdánlivé drobnosti, které celý výsledek zaručeně pokazí. Nicméně, pokud zvládnete tohle, potom už je příprava věnečku hračka. Stačí vytvarovat kolečka na plech, ty po upečení slepit předem připraveným žloutkovým krémem, přelít citronovou polevou a skvělý zákusek je na světě.
Taky se Vám teď sbíhají sliny a přemýšlíte, jaké ingredience máte v kuchyni a co by se z nich dalo upéct? No, běžte se podívat, jistě vyberete a Vaše děti Vám poděkují – a možná si i ten pokoj uklidí.

Hřešte sladce a bez výčitek
Ohodnoťte příspěvek